Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biográfia

2013-at írtunk Máté Zoltán-basszusgitár és Marosvölgyi Péter-gitár kettesben pengetgettek amikor elhangzott a mondat: "-Kell egy dobos!" Hamarosan rátaláltak Bistyák(Mitiszol)Laci-dobosra és a csepeli gyártelep legmélyén a Csepel Zeneművek egyik próbatermében hozzákezdtek a Green Hell stílusának a kialakításához. Megszülettek az első dal alapjai.

2014 áprilisban Králl Attila-gitár ének csatlakozott negyedikként. Szinte ezzel egy időben Peti úgy döntött,hogy kiszáll a bandából. Csigás Zoltán-gitár vállalta a ritmusgitáros szerepet, de néhány próba után közölte, hogy idő hiányában nem tud komoly munkát vállalni a brigádban.
2014 áprilistól-októberig létrehozott a hármasfogat fél órányi színpadképes anyagot. Közben életre szóló barátság szövődött a három zenész között. A debütálásra a nagyérdemű előtt 2014 október 24-én került sor Budapesten az A-Cél klubban. Novemberben csatlakozott a banda a Nyugtalan, és a MedNexT zenekarokhoz egy mini turnéra. 01 Budapest, Soroksár Big-Bike Club, 08 Érd Borgödör, 15 Gyál Arizona, 29 Budapest, Csepel Route 66. Az évzáró koncertre december 19-én került sor Budapesten a Cafe Cinema Clubban.

2015 januárra a zenekar áttette székhelyét Óbudára a ROCK OUT Próbaterem-Stúdióba, ahol szuper sebességgel rögzítették első demojukat. A hangmérnök Pálvölgyi Ferenc volt.

A demo keverése közben, Feri megkedvelte és gitáros lévén, meg is tanulta a dalokat. Az egyik próbán beszállt negyediknek és akkor úgy döntöttünk: "-Kell még egy gitáros". Zoli megkereste régi barátját Guttmann Andrást, aki akkor a "haldokló" Error zenekarban már nem érezte jól magát és azonnal igent mondott. Május 29-én, Budapesten a Stingers Pubban be is mutatkozott, mint Green Hell tag.
Közben sorra születtek a dalok, majd végül 2015 augusztus 5-én saját kiadásban napvilágot látott a Túlzások nélkül című első Green Hell album.
Sándor Imre a Motoroshang rock rádió riportere felfigyelt a zenekarra és meghívta őket egy 2 órás élő adásba. A jó hangulatú műsorban az éterbe került néhány Green Hell nóta. A lemezüket a Stingers Pub, a Legenda söröző, az S8 Underground, a Cédrus söröző, a gyáli Arizona és a csepeli Route 66 színpadain népszerűsítették. A Route 66-ban hamar baráti viszony alakult ki Saegal Bátyus és a zenekar között, aki többször is meghívta a bandát görög, svéd és olasz zenekarokkal fellépni.

2016 ban is sok koncert vár a csapatra, miközben íródnak az újabb és újabb dalok de létrehoztak egy saját klubot is próbatermüknél, ahol időközönként barátias, családias hangulatban úgymond nyilvános próbát tartanak bárkinek aki eljön és zenén kívül a beszélgetés és együtt sörözés van a színlapon.

2017 re ismét összeszedett a csapat pár új nótát amit már rögzítenek is a soron következő II. Green Hell albumra,02.06.-án ismét a Motoroshang rádió Rock-SztáRock műsorának vendégei.

03.07.-én megjelent a zenekar II. albuma, a Zárkózz fel!

A Hammerworld-ben megjelent lemezkritika után Boltsek Andrea menedzser felvette a kapcsolatot a fiúkkal, riportot adtak ezek után a Kontakt rádióban és a Rádió Rock-ban is, majd az Alsóörsi Zorall Sörolimpia színpadán szerepeltek.

11.13.-án olyan online platformokon is megjelent a lemez, mint pl. a Deezer, iTunes és a Spotify. 2018-at a zenekar a Miskolci Corner klubban kezdte nagy sikerrel, majd az évet leginkább új dalok írására használják fel, augusztusban megint szerepelnek a Zorall Sörolimpián.